Waarom factoring juist nu interessant is

In de huidige tijd is er veel vraag naar overbruggingskredieten. Banken houden de hand vaak op de knip, daarom zoeken bedrijven naar een andere oplossing en komen vaker uit bij factoring. Waarom is factoring juist in deze tijd voor veel bedrijven interessant?

Wat is factoring precies?
Factoring is een vorm van facturering waarin de zorg rondom je betalingen wordt weggenomen door een externe partij. Bij factoring wordt jouw verkoopfactuur bijna direct betaald door een factoring partij. Je betaalt hier een vast bedrag per maand of een vast percentage van de verkoopfactuur voor.

Met factoring is er direct werkkapitaal om te ondernemen en heb je geen omkijken meer naar debiteurenbeheer. In de meeste gevallen betaalt de factoring partij maximaal 90% van de factuur binnen 24 uur uit. Binnen factoring wordt tot 90 dagen na vervaldatum gefinancierd. Ondernemers die met factoring werken kunnen al één dag na het overdragen van de facturen beschikken over extra financiële ruimte. Juist in deze crisistijd, waarin veel bedrijven kampen met liquiditeitsproblemen en omzetdaling, kan factoring de oplossing zijn.

Factoring als goedkope oplossing
Factoring hoeft niet duur te zijn. Vergeleken met andere financieringsvormen (bijvoorbeeld via banken) kan het zelfs goedkoper zijn. Niet alleen bespaar je op een aantal overhead kosten zoals porto, briefpapier en tijd van medewerkers. Je hoeft bovendien niet te wachten op betalingen en daarom kun je profiteren van een gezondere bankbalans en besparing op rentekosten. En last-but-not-least: door een snelle uitbetaling kunnen bijvoorbeeld vaak betere afspraken met leveranciers gemaakt worden, waarmee factoring zichzelf terug verdient.

Factoring heeft nog meer voordelen

 • Het verkleint financiële risico’s, zeker in combinatie met een kredietverzekering;
 • In veel gevallen is een hogere financiering mogelijk dan bij de bank;
 • Flexibele financiering: de faciliteit is gekoppeld aan uw debiteurenportefeuille en groeit dus mee met je onderneming;
 • Dankzij de vrijgekomen middelen kan de onderneming sneller groeien;
 • Ideale oplossing om seizoenspieken op te vangen;
 • Kennis: een factormaatschappij geeft je organisatie een schat aan kennis en ervaring en optimaliseert creditmanagement processen;
 • Kostenbesparing: processen zoals debiteurenbeheer uitbesteden kunnen tot aanzienlijke kostenbesparingen resulteren;
 • Focus: door creditmanagement over te laten aan een ander, is meer focus voor de kerntaken van de onderneming mogelijk;
 • Laagdrempelig en transparant;
 • Vermijding van schulden. Aangezien factoring technisch gezien geen lening is, zal het niet bijdragen aan de schuldenlast van een bedrijf of het onderpand dat nodig kan zijn om de bankfinanciering veilig te stellen.

 

Nadelen factoring
Factoring heeft zoals ieder voordeel ook enkele nadelen. Wanneer je gebruik maakt van factoring, verlies je een stukje privacy, omdat een derde partij inzicht krijgt in de facturen en financiën. Daarnaast kost het natuurlijk geld. Wanneer een factoring bedrijf wordt ingeschakeld om facturen te betalen kost het je of een vast percentage per factuur, of een vast bedrag per maand.

Hoe gaat factoring in zijn werk bij CRDT Credit & Finance?

→ Stap 1: Overdragen facturen
Wanneer de factuur voor geleverde goederen of diensten is gemaakt, wordt deze meteen elektronisch naar de factormaatschappij verzonden.

→ Stap 2: Betaling factuur
Er wordt snel betaald, in de meeste gevallen binnen 24 uur, en maximaal 90% van de factuurwaarde (minus een factorfee).

→ Stap 3: Debiteurenbeheer
Wij voeren namens de factormaatschappij het debiteurenbeheer uit. Ook treden wij tegelijkertijd op namens de kredietverzekeraar, zodat je vordering altijd onder de dekking blijft. Als het nodig is nemen we contact op met klanten die te laat betalen. Dat doen wij op een zorgvuldige manier, met oog voor jullie klantrelatie.

→ Stap 4: Debiteur betaalt
De debiteur betaalt het factuurbedrag rechtstreeks aan de factormaatschappij.

→ Stap 5: Betaling resterend bedrag
Zodra de betaling van de debiteur is ontvangen, wordt het resterende bedrag minus financieringskosten overgemaakt.

Wil je weten of factoring geschikt is voor je bedrijf? Wij vertellen je er graag meer over. Bel 088-5054700 of mail naar info@crdt.eu.

Vraag hier een vrijblijvende offerte op.

Bron: CRDT Credit & Finance
Foto: Shutterstock

CRDT

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  U wilt informatie over:

  Incasso

  BEL ME TERUG

  Vul je gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.