Financiering

Werkkapitaal nodig? De beste oplossing vind je bij CRDT

Wat is werkkapitaal?

Werkkapitaal is het geld dat je gebruikt om aan je dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Verplichtingen als het betalen van leveranciers, het betalen van huur, het uitkeren van salarissen, het aanvullen van voorraden of het verrichten van onderhoud.  

Als ondernemer heb je voldoende kapitaal nodig om aan je dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Soms zit het geld echter vast bij afnemers, in betaalde voorraden of in voorverkochte inkopen? Of je hebt te maken met seizoensgebonden omzet en merkt dat je financieringsbehoefte wisselt gedurende het jaar. Is de cashflow die je nodig hebt om te kunnen ondernemen, niet beschikbaar? Dan is financiering van werkkapitaal mogelijk dé oplossing. CRDT biedt verschillende oplossingen voor het financieren van je werkkapitaal.

Creditmanagement-header

Werkkapitaal financiering

Werkkapitaal financiering is een financieringsvorm om het werkkapitaal van je onderneming tijdelijk te verruimen. Dit kan door middel van een kortlopend zakelijk krediet of een andere vorm van (kortlopende) financiering. Met werkkapitaal financiering kun je geld opnemen wanneer jij dat wilt. Zo beschik je over voldoende financiële armslag om succesvol te kunnen ondernemen én wanneer jij het nodig hebt. Werkkapitaal financiering is bovendien een financieringsvorm op basis van actuele omzet. Dit in tegenstelling tot kredietvormen waarbij de nadruk vooral ligt op historische bedrijfsprestaties.

Creditmanagement-header

Hoeveel werkkapitaal heb ik nodig? 

Te weinig werkkapitaal kan wijzen op liquiditeitsproblemen. Maar teveel werkkapitaal is ook niet goed. Wanneer je te veel werkkapitaal hebt, heb je minder ruimte om investeringen te doen in de groei van je bedrijf. Het geld zit immers vast in je voorraden of debiteuren. De juiste balans vinden tussen voldoende geld in kas en kapitaal om te investeren is een uitdaging voor iedere ondernemer.  

Wil je meer weten over werkkapitaalfinanciering, vraag een vrijblijvende offerte aan

CRDT

Welke vormen van financiering?

Je werkkapitaal kan op verschillende manieren gefinancierd worden. Wij bieden – samen met onze partners – verschillende soorten oplossingen: debiteurenfinanciering (factoring), inkoopfinanciering (trade finance) en voorraadfinanciering.

Debiteuren financiering (factoring)

Uitstaande vorderingen op debiteuren leggen een groot beslag op het werkkapitaal van jouw onderneming. Met factoring heb je snel beschikking over de benodigde financiële middelen.
Meer info

Inkoop financiering (trade finance)

Iedere inkooptransactie legt druk op jouw liquide middelen. Met trade finance kun je jouw inkopen laten voorfinancieren, zodat je kansen die zich aandienen direct kunt aangrijpen.
Meer info

Voorraad financiering

Wanneer al het geld in jouw voorraad zit, heb je geen kapitaal meer om verder in te zetten voor je onderneming. Voorraadfinanciering zorgt ervoor dat je kunt blijven investeren.
Meer info

Waarom CRDT voor jouw werkkapitaal financiering?

Jarenlange ervaring en brede expertise

CRDT heeft jarenlange ervaring en een brede expertise. Wij helpen niet alleen met het inventariseren van de behoefte aan financiering en het bepalen van de juiste vorm. We helpen ook deze te implementeren en te monitoren.

Internationale partners

Vaak is de behoefte aan extra werkkapitaal niet pas vanaf het moment van factureren, maar veel eerder in de supply chain. Onze partners helpen ons jou zo goed mogelijk van dienst te zijn hierbij. Zij handelen internationaal en bieden op maat gemaakte oplossingen om jouw volledige supply chain te financieren en te optimaliseren.

Alles via 1 partij

Om je werkkapitaal te verbeteren zijn ook andere factoren van belang. Denk hierbij aan een strikt debiteurenbeleid, het checken van jouw afnemers op kredietwaardigheid of het afsluiten van een kredietverzekering. CRDT biedt een totaalconcept aan incasso, debiteurenbeheer, credit checks, kredietverzekering en financiering. Al je zaken geregeld via 1 partij. Dat werkt wel zo efficiënt.

CRDT jouw partner in creditmanagement

Wil je meer weten over werkkapitaalfinanciering en de mogelijkheden van voor jouw bedrijf, vraag een vrijblijvende offerte aan. Of laat je op maat adviseren door onze specialisten. Gelijk contact opnemen kan ook: bel +31 (0)88 505 4700 of mail naar info@crdt.eu

BEL ME TERUG

Vul je gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

    Offerte aanvragen

    Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

      U wilt informatie over:

      Incasso