Kredietverzekering

Risico afdekken met een kredietverzekering van CRDT

Wat is een kredietverzekering?

Als een debiteur niet betaalt is dat funest voor je bedrijf. Met een kredietverzekering kun je dat risico afdekken. Blijven betalingen uit? Dan gaat CRDT er achteraan. Zo krijg je toch jouw geld, maar verstoor je de relatie met de klant niet. Wij bieden verschillende soorten kredietverzekeringen, voor elk betaalrisico en elk type onderneming.

Een kredietverzekering dekt het risico van niet betalende klanten. Wie onderneemt, loopt het risico dat een klant niet betaalt. Dit kan komen door bijvoorbeeld betalingsproblemen, een faillissement of surseance van betaling.

Sluit je kredietverzekering af bij CRDT en je krijgt toch je geld. Naast uitkering van onbetaalde facturen zijn ook kredietinformatie en incasso onderdeel van een kredietverzekering.

Voordelen van een kredietverzekering

Meer zekerheid

Ondernemen brengt financiële risico’s met zich mee. Met een kredietverzekering heb je zekerheid omtrent omzetverlies en dat geeft rust.

Meer financiering mogelijk

Door een kredietverzekering af te sluiten, nemen bovendien de financieringsmogelijkheden toe. Dit komt simpelweg doordat financiële risico’s beperkt worden.

Voor elke branche

Je kunt zo ongeveer elk handels- en betaalrisico afdekken met een goede kredietverzekering. CRDT biedt verschillende soorten kredietverzekeringen, voor elke branche. 

Meer ruimte om te ondernemen

Een kredietverzekering zorgt bovendien voor verkorting van de openstaande postenlijst. Daarmee verhoog je jouw werkkapitaal en kun je dus vrijer ondernemen. Dat betekent ook meer zekerheid en dus meer ruimte om risico’s te kunnen nemen.

Vraag vrijblijvend een offerte op

CRDT

Wat is onze aanpak?

Gegevens invullen

Wij vragen je om een aantal gegevens zoals algemene gegevens van je bedrijf, omzetgegevens, belangrijkste afnemers en openstaande vorderingen. Zodra wij deze gegevens van je hebben ontvangen, gaan we aan de slag.

Analyse klanten

Een belangrijk onderdeel van een kredietverzekering is het beoordelen van het risico van jouw klanten. Onze risicoanalisten analyseren dagelijks honderden economische indicatoren, zowel kwantitatief als kwalitatief. Op die manier begrijpen wij de economische, politieke, commerciële en financieringsrisico’s van jouw klanten het best. Dit resulteert in een permanente analyse van de kredietwaardigheid en financiële stabiliteit van jouw klanten.

Limiet aanvragen

Voordat je de opdracht met jouw klant aangaat vraag je eenvoudig online een limiet aan. Deze limiet geeft aan voor welk bedrag wij het verantwoord vinden om op rekening aan deze klant te leveren. We baseren deze beslissing op de risicobeoordeling van jouw klanten, zoals uitgelegd bij stap 1. Het limietbedrag geeft het maximale bedrag aan waarvoor je verzekerd bent, als een klant zijn facturen niet meer kan betalen.

Update klanten

Zodra een limiet is goedgekeurd door ons kan je met een gerust hart zakendoen. Jij focust je op jouw klanten, wij dekken jouw risico’s af. We houden de ontwikkelingen bij jouw klanten goed in de gaten. Wijzigt er iets in de financiële situatie van jouw klant, dan brengen wij je hiervan op de hoogte en passen wij de limiet aan naar de nieuwe omstandigheden.

Factuur overdagen voor incasso

Welke maatregelen je ook neemt, jouw klanten kunnen financieel in zwaar weer komen en jouw facturen niet of niet op tijd betalen. Op dat moment stuur je jouw klant een betalingsherinnering en uiteindelijk een aanmaning. Blijft de betaling dan nog uit, dan draag je de vordering aan ons over. Onze incassanten gaan dan voor je aan de slag om de factuur alsnog betaald te krijgen.

Uitbetalen schade

Betaalt jouw klant ook na het incassotraject niet of gaat jouw klant failliet? Dan keren wij je de openstaande factuur uit tegen het afgesproken dekkingspercentage in jouw polis. Met een kredietverzekering op zak hoef jij je dus geen zorgen meer te maken over de betaling van jouw facturen.

Verschillende soorten kredietverzekeringen via CRDT

Business-polis

maatwerk oplossing

TAILOR MADE

Uw hele omzet verzekerd Maatwerk clausules mogelijk Online polis beheer
Meer info

Simplicity

eenvoud en uniform

EENVOUD

Uw hele omzet verzekerd Geen limietaanvragen 60% blinde dekking (tot 90%)
Meer info

Trade4Sure

transactie risico

SINGLE RISK COVER

Eén transactie verzekerd Financiële klantinfo

Cover One

projecten

LONG TERM

Voor meerjarige contracten Gegarandeerde dekking Inclusief fabricagerisico

Waarom kiezen voor CRDT voor jouw kredietverzekering?

RUIME ERVARING EN INTERNATIONAAL

CRDT heeft jarenlange ervaring. Niet alleen in Nederland, maar door heel Europa. Die insteek maakt dat wij niet alleen weten welke risico’s er komen kijken bij internationaal ondernemen. We spreken ook de taal van jouw klant. Bij CRDT ben je altijd goed verzekerd voor al je betaal- en handelsrisico’s.

Voor elk bedrijf

Door onze ervaring en kennis weten we ook als de beste welke risico’s jij loopt. Voor elk soort bedrijf binnen elke branche hebben we daarom een passende verzekering.

Persoonlijk en snel

Wij gaan voor een persoonlijke benadering. Bij ons heb je een vast aanspreekpunt voor al je vragen. Wij houden van korte lijntjes.

Compleet plaatje

Naast uitkering van onbetaalde facturen zijn ook kredietinformatie en incasso onderdeel van een kredietverzekering.CRDT verzorgt al deze diensten en levert dus het complete plaatje. Dat werkt wel zo efficiënt.

CRDT jouw partner in creditmanagement

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een kredietverzekering voor jouw bedrijf, vraag een vrijblijvende offerte aan. Of laat je op maat adviseren door onze specialisten. Gelijk contact opnemen kan ook: bel +31 (0)88 505 4700 of mail naar info@crdt.eu

BEL ME TERUG

Vul je gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

    Offerte aanvragen

    Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

      U wilt informatie over:

      Incasso