Kredietinformatie

Veilig zaken doen doe je met CRDT

Kredietinformatie

Hoe goed ken jij je afnemers en wat weet je eigenlijk over die nieuwe klant? Kunnen ze jouw factuur (nog) wel betalen? CRDT verschaft kredietinformatie over jouw afnemers. Op basis hiervan kun je een juiste inschatting maken van de financiële risico’s. Zo kun je ervoor kiezen om alleen met betrouwbare bedrijven in zee te gaan.

Kredietinformatie is informatie over de kredietwaardigheid van jouw afnemers. Het  geeft een inschatting van de kans dat een bedrijf aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld kredietverstrekkers bij het verstrekken van een lening. 

Het is ook belangrijk voor jou als ondernemer, je wilt immers alleen zaken doen met bedrijven die jouw facturen kunnen betalen. Vooral bij grote orders kan slecht betaalgedrag van je klanten ervoor zorgen dat je zelf in de problemen komt. Met onze check op kredietwaardigheid (credit check) krijg jij inzicht in de financiële situatie van je relaties en kun je onbetaalde facturen of erger voorkomen.

Kredietinformatie en -rapporten

Kredietinformatie omvat alle gegevens die verband houden met de kredietwaardigheid van een bedrijf. Je kunt hierbij denken aan betalingsgedrag, balansinformatie en jaarcijfers, maar ook aan bijvoorbeeld insolventies uit het verleden.

Op basis van deze kredietinformatie maakt CRDT een inschatting van het kredietrisico bij jouw afnemers. Je ontvangt van ons een rapport over de klant met een kredietadvies, een betalingswaardering, officiële gegevens en eerdere financiële calamiteiten. Op basis van deze gegevens krijgt de klant een kredietrating: hoe hoger de score, hoe betrouwbaarder de klant.

Met de kredietinformatie van CRDT ben je op de hoogte van de financiële situatie van jouw afnemers en die van jouw klanten en verminder je kredietrisico’s.

Zeker zaken doen, doe direct een credit check

CRDT

Waarom kiezen voor CRDT voor jouw kredietinformatie?

Ruime ervaring en internationaal

CRDT levert al ruim 80 jaar diensten. Niet alleen in Nederland, maar door heel Europa. Die insteek maakt dat wij niet alleen weten welke risico’s er komen kijken bij internationaal ondernemen. We spreken ook de taal van jouw klant.

Uitgebreide database

CRDT beschikt over een unieke en zeer uitgebreide databank met actuele informatie van ruim 200.000 bedrijven in binnen- en buitenland.

Duidelijk beeld

Onze credit checks bevatten onder meer klantenidentificatie, betalingservaringen over meerdere seizoenen, eventuele achterstalligheden (frequentie, duur en samenloop) en incasso’s. In combinatie met jaarcijfers ontstaat op deze manier een duidelijk beeld over de kredietwaardigheid van jouw klanten.

Compleet plaatje

Kredietinformatie is de basis voor gedegen creditmanagement. Hiertoe behoren ook debiteurenbeheer, incasso en dekking tegen schade door een kredietverzekering. CRDT verzorgt het complete plaatje.

Monitoring

Het is belangrijk om regelmatig de financiële situatie van jouw klanten te toetsen. Deze kan immers zo maar veranderen. CRDT houdt je geïnformeerd over alle relevante veranderingen in de kredietwaardigheid van jouw klanten. Wij monitoren en jij kunt op elk gewenst moment het betaalgedrag van je klanten raadplegen.

CRDT jouw partner in creditmanagement

Wil je meer weten over het checken van de kredietwaardigheid van jouw klanten of monitoring, vraag een vrijblijvende offerte aan. Of laat je op maat adviseren door onze specialisten. Gelijk contact opnemen kan ook: bel +31 (0)88 505 4700 of mail naar info@crdt.eu

BEL ME TERUG

Vul je gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

    Offerte aanvragen

    Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

      U wilt informatie over:

      Incasso