Voorraad financiering

Meer financiële ruimte met voorraadfinanciering via CRDT

Wat is voorraadfinanciering?

Voorraadfinanciering is een zakelijke financiering op basis van betaalde courante voorraden. Hiermee kun je de voorraad die vastzit in jouw bedrijf,  vrijmaken voor extra liquiditeit. Het geeft je (tijdelijk) extra financiële ruimte om te kunnen blijven investeren in jouw bedrijf.

Goederen in voorraad hebben is in meerdere opzichten kostbaar en het inkopen van voorraad kan een grote impact hebben op je werkkapitaal. Zeker als het gaat om voorraad en inkopen die ook afhankelijk zijn van het seizoen. Wanneer er onvoldoende middelen zijn om dit te financieren, kan voorraadfinanciering de oplossing zijn. Met onze partners in inkoopfinanciering biedt CRDT  liquiditeit aan (internationale) kleine en middelgrote ondernemingen. 

Voordelen van voorraadfinanciering

meer financiële ruimte

Met voorraadfinanciering kun je de voorraad die vastzit in jouw bedrijf, vrijmaken voor extra liquiditeit.

flexibeler

Voorraadfinanciering is een flexibele financiering die meebeweegt met de hoeveelheid voorraad in jouw bedrijf en je beter in staat stelt om bv seizoenspieken op te vangen.

groeimogelijkheden

Je beschikt bovendien over extra financiële slagkracht om je bedrijf te laten groeien. Bijvoorbeeld door je assortiment uit te breiden of door te investeren in een grotere voorraad wanneer je je zaak uitbreidt.

meer zekerheid

Tot slot loop je als ondernemer minder risico op wanbetaling doordat er bij inkoopfinanciering vanuit gegaan wordt dat er ook gebruik gemaakt wordt van debiteurenfinanciering (factoring).

Wil je meer weten over voorraadfinanciering, vraag vrijblijvend een offerte op

CRDT

Voorwaarden voorraadfinanciering

Om in aanmerking te komen voor deze vorm van financiering moet je aan een aantal factoren voldoen. Voorraadfinanciering is bovendien alleen mogelijk in combinatie met debiteurenfinanciering (factoring).

Minimale eisen gesteld aan voorraadfinanciering:

 • De voorraad bestaat uit een betaald gereed product, is courant en opgeslagen in Nederland;
 • Minimale voorraadfaciliteit van 500.000 euro;
 • Minimale omzet van 5 miljoen euro per jaar.

 

Geldboom

CRDT jouw partner in creditmanagement

Wil je meer weten over onze vormen van finaciering en welke de juiste oplossing is voor jouw bedrijf, vraag dan een vrijblijvende offerte op. Of laat je op maat adviseren door onze specialisten. Gelijk contact opnemen kan ook: bel +31 (0)88 505 4700 of mail naar info@crdt.eu

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  U wilt informatie over:

  Incasso

  BEL ME TERUG

  Vul je gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.