Algemene voorwaarden

Zeker zaken doen met CRDT

Wat zijn Algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn de regels die jij als ondernemer wil laten gelden op alle contracten die je afsluit.  Het zijn dus jouw voorwaarden over onder andere levering, betaling, aansprakelijkheid en garantie.  Het geeft duidelijkheid omtrent afspraken voor zowel jou als de klant of opdrachtgever en bevat de zogenoemde ‘kleine lettertjes’.

Het is cruciaal om voor of bij het afsluiten van koopovereenkomsten, de afspraken die daarop van toepassing zijn, vast te leggen in algemene leverings-, verkoops-, en betalingsvoorwaarden. Deze algemene voorwaarden, in aanvulling op kernafspraken als bijvoorbeeld de prijs, vormen een onderdeel van het totale pakket van verkoopafspraken. Algemene voorwaarden kunnen je bij veel zakelijke problemen beschermen, bijvoorbeeld bij een conflict met een klant of bij een wanbetaler. Goede algemene voorwaarden geven je bescherming en scheppen duidelijkheid voor alle partijen. CRDT weet als geen ander hoe ze jou kunnen helpen bij het opstellen van goede algemene voorwaarden.

Het belang van algemene voorwaarden

Goede algemene voorwaarden kunnen ook veel betalingsproblemen voorkomen. Zo zorgen de bepalingen rondom de betaling ervoor dat duidelijk is hoe er gefactureerd wordt, welke betalingstermijn er wordt gehanteerd en op welke manier er betaald dient te worden. En of je daar tijdens uitvoering van het contract van af mag wijken. Met deze duidelijke betalingsafspraken is de kans onbetaalde facturen een stuk kleiner.

Bovendien zijn er in de algemene voorwaarden meestal ook bepalingen opgenomen over garantie, eigendomsvoorbehoud en op welke wijze klanten een klacht kunnen indienen. Deze bepalingen helpen om discussies en juridische conflicten met klanten te voorkomen.

Algemene voorwaarden zijn belangrijk om:

 • Vast te leggen wat de rechten en verplichtingen van jouw klanten zijn;
 • Jouw aansprakelijkheid uit te sluiten en te beperken;
 • Je hoeft de meeste afspraken niet meer apart overeen te komen;
 • Te vermijden dat jouw klanten en/of opdrachtgevers zaken gaan eisen waar je niet aan kunt of wilt voldoen.

Hulp nodig bij algemene voorwaarden? 

CRDT

Zo gaan wij te werk bij het opstellen van algemene voorwaarden

Vragenlijst

Je ontvangt van ons een vragenlijst. Hierin staan een aantal specifieke zaken benoemd en vragen je hoe je daarmee om gaat of wenst te gaan. Wanneer we de ingevulde vragenlijst ontvangen, zullen we deze bestuderen, net als bijvoorbeeld je website en je producten. Vervolgens zal er een intakegesprek plaatsvinden.

Intake

Tijdens een intake bekijken we naar de karakteristieken van je onderneming, je producten (en/of diensten), je afnemers, in welke je landen je zaken doet, etc. Ook bekijken we welke wensen en eisen je hebt. Tijdens de intake bespreken we onder andere de volgende onderwerpen:

 • Leveringscondities (Incoterms) en -termijnen;
 • De juiste vorm van eigendomsvoorbehoud (internationaal);
 • Reclameringsmogelijkheden (betwistingen);
 • Verandering in kredietwaardigheid;
 • Annuleringen;
 • Garantie;
 • Productaansprakelijkheid;
 • Overmacht

Vrijblijvend voorstel

Aan de hand van de intake zullen we je een vrijblijvend voorstel doen voor het opstellen van je algemene voorwaarden, inclusief vertalingen en afstemming met bijvoorbeeld lokale, geldende wetgeving.

Levering van complete set algemene voorwaarden

Na deze afstemming zullen we de voorwaarden definitief maken en vertalen in de benodigde talen en aanpassen op de lokale, geldende wetgeving.  

Gratis extra service en nazorg

Naast een set algemene voorwaarden ontvang je een toelichting en instructie over de toepassing van algemene voorwaarden in je sales funnel en handelspapieren. Belangrijk is uiteraard dat je weet hoe je deze algemene voorwaarden moet hanteren om ze van toepassing te laten zijn en op welke andere zaken je moet letten bij het gebruik van uw algemene voorwaarden.

Nazorg betekent dat je bij toekomstige geschillen of wanneer je advies nodig hebt dat verband houdt met uw algemene voorwaarden, je altijd contact kunt opnemen voor kosteloze behandeling van je vraagstuk. Ook bij aanpassing van je algemene voorwaarden als gevolg van kleine toekomstige veranderingen in je bedrijfsvoering, helpen we je gratis.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Tailor made voor maximale bescherming van uw onderneming;
 • Afstemming op verplichtingen naar derden (denk aan bijvoorbeeld een kredietverzekeringspolis en een factorcontract);
 • Persoonlijk op te stellen door een in het contractenrecht gespecialiseerde jurist;
 • Efficiënte intake, per e-mail of telefonisch;
 • We spreken een vaste prijs af. Vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier, telefonisch, mail, WhatsApp of chat;
 • Levering meestal binnen 5 dagen;
 • Inclusief uitgebreide toelichting en instructie;
 • Inclusief advisering / nazorg;
 • Achteraf betalen.

General conditions of purchase (jouw leveranciers)

General conditions of purchase (je leveranciers)
Voor het uitbesteden van je productie, is het goed om je je juridische positie te beschermen. En in relatie tot andere belangrijke onderwerpen, moet je zoveel als mogelijk is je rechten en aansprakelijkheden beperken. Wij helpen je graag om deze zo goed als mogelijk is op te stellen.

Creditmanagement
Creditmanagement

Inkoopvoorwaarden (jouw afnemers)

Grote(re) afnemers eisen vaak dat je hun inkoopvoorwaarden accepteert. Niet alleen gaat je eventuele kredietverzekeraar hier in beginsel niet mee akkoord, vaak ondermijn je je eigen rechtspositie en ga je akkoord met allerlei verplichtingen die lastiger na te leven zijn, waar ook nog eens allerlei boeteclausules gelden. Bovendien, het komt regelmatig voor dat een afnemer met inkoopvoorwaarden de order eenzijdig tot kort voor uitlevering volledig kan wijzigen (dus ook: annuleren). Voordat je hiermee akkoord gaat, is het goed om deze inkoopvoorwaarden door ons te laten toetsen. Wij laten je dan precies weten waar je risico’s liggen. En of de voorwaarden uiteindelijk door een kredietverzekeraar geaccepteerd zullen worden. Hiervoor rekenen wij een lage vaste prijs.

Quickscan

Gebruik je algemene voorwaarden? Houd er dan rekening mee dat algemene voorwaarden snel verouderen. Niets is zo veranderlijk als de wetgeving, en waarschijnlijk zijn er ook veranderingen binnen jouw bedrijf. Daarom is het belangrijk om je algemene voorwaarden regelmatig te updaten. Zo blijven risico’s beperkt.

Ben je benieuwd of jouw huidige set algemene voorwaarden nog aansluit op je bedrijfsvoering en of deze nog in lijn zijn met de laatste wetgeving? Laat dan deze algemene voorwaarden beoordelen en doe de quickscan. Stuur ons je algemene voorwaarden toe. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een analyse van je voorwaarden. Wij laten je weten welke bepalingen niet meer up-to-date zijn en welke risico’s je loopt met je huidige set algemene voorwaarden.

Blijkt na de quickscan dat een aantal bepalingen verouderd zijn of dat belangrijke bepalingen ontbreken? Dan kunnen wij deze bepalingen voor je aanpassen of opstellen. Wij zorgen er dan voor dat je algemene voorwaarden weer volledig aansluiten op je bedrijfsvoering.

Wanneer is een quickscan nodig?

 • Zijn je algemene voorwaarden ouder dan 3 jaar?
 • Is de overeengekomen levertermijn niet fataal?
 • Mag je leveringen onder bepaalde omstandigheden opschorten?
 • Heb je de mogelijkheid om orders tussentijds te ontbinden?
 • Heb je overmacht (op de juiste manier) beschreven?
 • Bepalen je algemene voorwaarden dat inkoopvoorwaarden worden uitgesloten?
 • Cross-border: bepalen je algemene voorwaarden dat de Nederlandse rechter bevoegd is?
 • Hanteer je het juiste eigendomsvoorbehoud, ook per land?

CRDT jouw partner in creditmanagement

Wil je meer weten over het opstellen van goede algemene voorwaarden of op een andere manier juridisch advies?  Vraag een vrijblijvende offerte aan. Of laat je op maat adviseren door onze specialisten. Gelijk contact opnemen kan ook: bel +31 (0)88 505 4700 of mail naar info@crdt.eu

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  U wilt informatie over:

  Incasso

  BEL ME TERUG

  Vul je gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.