Aanpassen dekking kredietverzekering

Een polis kredietverzekering geeft je in het huidige economische klimaat, waarin meer onzekerheid ontstaat en er meer faillissementen worden verwacht, een stuk meer zekerheid tegen non-betaling van je facturen. Toch is het goed om even stil te staan of deze polis nog wel volledig aansluit bij de huidige behoefte en om te kijken of er zaken in de dekking zijn die geoptimaliseerd kunnen worden. Graag stippen wij een aantal mogelijkheden aan om je dekking aan te passen.

Voorrisico
In de basis dekt je kredietverzekering het betalingsrisico; vanaf het moment van levering – en facturering – ben je gedekt tegen non-betaling van je afnemer. Maar wat als jouw klant failliet gaat, of de limiet wordt ingetrokken, nog voordat je uitlevert? Met voorrisico ben je in ieder geval gedekt voor de inkoopwaarde en bij limietintrekking kun je zelfs ondanks deze intrekking, tóch nog met dekking uitleveren.

Insolvenzanfechtung
Exporteer je naar Duitsland? En heb je wel eens betalingsregelingen getroffen? In de afgelopen (COVID) periode niet ondenkbaar. Mocht je Duitse klant binnen 4 jaar na deze betalingsregeling failliet raken, loop je het risico dat door de Duitse curator een claim wordt gelegd op alle omzet vanaf die betalingsregeling. Volgens de Duitse wet is het namelijk zo dat je met die betalingsregeling bevoordeeld bent t.o.v. andere schuldeisers.  Met onze branchepolis kun je eenvoudig de dekking uitbreiden tegen deze risico’s.

Vooruitbetaling verzekeren
Door de vele kostenstijgingen en steeds groter wordende druk op cashflow, vragen steeds vaker steeds meer producenten een vooruitbetaling. Maar wie zegt dat zij uiteindelijk ook kunnen leveren en ondertussen zelf niet failliet gaan? Met onze branchepolis bestaat de mogelijkheid om vooruitbetalingen mee te verzekeren.

Bron: CRDT
Foto: Shutterstock

Wil je meer weten over deze dekkingen? Neem dan contact met ons op en we lichten je de mogelijkheden graag verder toe. Mail naar info@crdt.eu of bel naar +31 88 505 4700.
CRDT

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    U wilt informatie over:

    Incasso

    BEL ME TERUG

    Vul je gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.