Percentage bedrijven met geldproblemen groeit weer

Het percentage bedrijven met een liquiditeitsprobleem is sinds juni 2021 weer aan het oplopen, met een stijging van 29% naar momenteel 38%. Dat blijkt uit het onderzoek van Stichting MKB Financiering en ONL. Hierin zijn ook de effecten van de lockdown meegenomen. Een groot punt van zorg – én een gemiste kans – is dat 82% van de ondernemers aangeeft geen goed idee te hebben waar zij terecht kunnen voor financiering.

Liquiditeitsprobleem voor 38% van MKB
Sinds de start van de coronacrisis in maart 2020 hebben Ondernemend Nederland (ONL) en Stichting MKB Financiering elke 2 maanden onderzocht hoe het met de liquiditeit en financiering van ondernemend Nederland staat. Begin dit jaar is de negende peiling uitgevoerd, waarin ook de effecten van de huidige lockdown zijn genomen. Het percentage bedrijven met een liquiditeitsprobleem is sinds juni 2021 weer opgelopen van 29% naar 38%.

Van ondernemers weet 82% niet waar zij financiering op kan halen
In de peilingen van de afgelopen 2 jaar blijkt dat het merendeel van de ondernemers nog steeds niet goed weten waar zij met hun huidige financieringsvraag terecht kunnen. Slechts 9% weet zeker dat de bestaande financiers hen niet kunnen helpen en eenzelfde percentage weet zeker dat bestaande financiers wel kunnen ondersteunen. De overige 82% heeft nog geen idee of het mogelijk is, wat ook duidelijk aangeeft dat de ondernemer zelf geen goed overzicht heeft op de mogelijkheden die er wel of niet zijn in de MKB-financieringsmarkt.

Werkkapitaal oplossingen
CRDT Credit & Finance kan je adviseren en helpen met passende financieringsoplossingen die uitstekend aansluiten bij jouw financieringsbehoefte. Neem contact op met onze adviseurs, mail naar info@crdt.eu of bel +31 88 5054700.

Kijk hier voor het volledige artikel

Bronnen: Stichting MKB Financiering en ONL
Foto: Shutterstock

CRDT

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    U wilt informatie over:

    Incasso

    BEL ME TERUG

    Vul je gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.